10 oktober 2017

5 redenen om voor HPL binnendeuren te kiezen

De belangrijkste eigenschappen van een deur zitten eigenlijk verstopt aan de binnenkant. Het is de vulling die een deur bijvoorbeeld brandwerend of geluidwerend maakt. Toch gaat vaak de meeste aandacht uit naar de buitenkant van een binnendeur. Niet zo gek, want het oog wil ook wat. Maar de afwerking van de deur hoeft echt niet alleen een esthetische functie te hebben. In tegenstelling, sommige deurafwerkingen bieden belangrijke functionele voordelen. Een voorbeeld daarvan is de HPL binnendeur. Deze deuren zijn voorzien van High Pressure Laminate; een 0,8 mm hardkunststof toplaag. Hieronder geef ik 5 redenen waarom en wanneer je voor HPL binnendeuren zou moeten kiezen.

 

1. Ontelbare ontwerpmogelijkheden

Laten we toch even beginnen met het visuele aspect. Een HPL deurafwerking biedt talloze ontwerpmogelijkheden, zonder dat dit ten koste gaat van de technische deureigenschappen. HPL binnendeuren kunnen op maat ontworpen worden. Ze zijn verkrijgbaar als draaideur of in een schuifdeursysteem, als opdek- of stompdeur en indien gewenst met een glasopening. Ook qua deurformaat ben je helemaal vrij. Kies bijvoorbeeld voor een XXL deur. HPL binnendeuren worden in talloze kleuren of met overschilderbare toplaag geleverd. Ook andere decors zijn mogelijk, bijvoorbeeld een houtlook. Met de talloze ontwerpmogelijkheden creëer je een binnendeur die perfect past binnen jouw interieur. 

2. Duurzame keuze

Naast de ontelbare ontwerpmogelijkheden die dit deurtype biedt, is het ook een bewuste keuze. De HPL binnendeur van Limburgia heeft een massieve vulling. De massieve vulling zorgt voor een hoge vormvastheid, waardoor de deur ook op de langere termijn niet zal vervormen of krom trekken. De bewuste materialen en lange levensduur maken HPL binnendeuren een heel duurzame keuze.

3. Geschikt voor een vochtige omgeving

Met een speciale lichte hardschuimvulling kunnen HPL deuren ook toegepast worden in vochtige ruimtes. In combinatie met de hardkunststof toplaag hebben de deuren een minimale kans op klemmen of kromtrekken. Een speciale toplaag zorgt er voor dat er geen vocht in de deur kan komen. Deze HPL binnendeuren zijn heel geschikt voor vochtige omgevingen zoals badkamers of zwembaden. Er zijn talloze mogelijkheden om de vochtwerende deur naar eigen stijl te ontwerpen, met verschillende formaten, kleuren, prints en glasopeningen.

4. Geschikt voor intensief gebruik

De hardkunststof toplaag zorgt ervoor dat dit type deur tegen een stootje kan. Dat komt goed van pas in gebouwen waar sprake is van grote mensenstromen en intensief gebruik. Denk bijvoorbeeld aan scholen, waar bij elke leswisseling grote groepen leerlingen of studenten deur in en deur uitgaan. Bij zorggebouwen is het nog belangrijker. Daar passeren dagelijks meerdere rolstoelen, rollators en bedden die de deuren nog wel eens een tikje geven. HPL binnendeuren kunnen daar tegen want ze zijn kras- en stootbestendig. Ze gaan dus lang mee, ook bij intensief gebruik.

5. Onderhoudsvriendelijk

Het oppervlak van een HPL binnendeur is glad en niet poreus en dankzij de hardheid blijft dit ook zo. Er ontstaan geen krassen of deuken waar vuil zich in kan verzamelen. Dit maakt HPL binnendeuren makkelijk schoon te houden en dus heel hygiënisch. Dit is met name belangrijk in ziekenhuizen, maar ook in laboratoria of zwembaden komt dit goed van pas. Er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig om de deur te reinigen. De HPL binnendeur is dan ook relatief onderhoudsvriendelijk.

Zoals je in dit blogartikel hebt kunnen lezen zijn er een aantal belangrijk redenen om voor HPL binnendeuren te kiezen. Niet alleen vanwege het visuele plaatje, maar zeker ook vanwege de functionele aspecten. Ben je benieuwd hoe je HPL binnendeuren kunt toepassen in jouw ontwerp? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!

HPL binnendeuren inspiratiepagina

Paul Maessen

Geschreven door Paul Maessen

Commercieel medewerker
Kijkt het liefst vanuit bijzondere invalshoeken, ook met de fotocamera.
Gemotiveerd als de beste aanpak nog niet bedacht is.
Drinkt liever water dan thee. Grijpt ’s morgens naar espresso.

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen